Wadlopen Pieterburen
Home Wadlopen Tijden / Tochten Arrangementen Overnachten Restaurants Wellness Wadloopwinkel  
 
 

Wadlopen Ameland 2 daags


Wadlooptocht Ameland
Ticket veerboot terug
Overnachting inclusief ontbijt
Welkomstdrankje met nootjes
Toegang badhuis Waddenwellness
3 gangen keuze diner
Busvervoer op Ameland
Wadloopwinkel (Pieterburen)
Vanaf 14 jaar

  Voeg toe aan de aanvraag

Wadlopen en het Waddeneiland Ameland bezoeken? Met dit Ameland wadloop arrangement beleef je niet alleen alle facetten van het Wad, maar ga je het Waddeneiland bezoeken en ook het waddendorp Pieterburen.

Kom genieten van de mooie vergezichten, stiltes, een overweldigende natuur tot zeehonden in het wild. Vanuit je hotelkamer hoor je de zeehonden vanuit het Zeehondencentrum Pieterburen. In onze receptie kan je entree kaartjes kopen voor Zeehondencrèche Pieterburen met korting.

In Pieterburen bruist de Waddenzee en het wadloop gevoel.

Na een uitgebreid ontbijt rijd je de volgende ochtend, met eigen vervoer, door naar het Friese dorpje Holwerd.
LET OP: In Holwerd zijn geen wadloopschoenen te huur of te koop. Deze kun je bij de receptie van het hotel huren.
Hier is het verzamelen bij restaurant Land- en Zeezicht en zal jullie wadloopavontuur dan echt beginnen. Vervolgens ga je een unieke tocht wadlopen naar Waddeneiland Ameland, onder leiding van een ervaren gids uiteraard.

Tochtbeschrijving van de wadlooptocht naar Ameland:

Na Uw aanmelding en inschrijving, aan ons tafeltje in café Land en Zeezicht te Holwerd, krijgt U een consumptiebon. Hier kunt U een kopje koffie of thee voor ophalen bij het buffet.

Na de koffie verzamelen we ons op een afgesproken tijdstip, voor vertrek naar het beginpunt van deze wadloop oversteek. Hier wordt Uw groep door onze wadloop gidsen welkom geheten en nemen we het verloop van het wadlopen naar Ameland met U door.

Daarna stappen we vanaf de Holwerder pier op de slikkige wadbodem en lopen we naar het Waddeneiland Ameland. Op Ameland aangekomen staan er spoelbakken, waar we ons kunnen afspoelen, opfrissen en omkleden.

Ondertussen komt er een bus voorrijden die ons gezelschap naar Nes brengt. Nes is het gezellige centrumdorp van Ameland. Vaak is er nog tijd, om gezellig wat rond te kijken, te winkelen of een terrasje te pikken. Voor wie dat wil, rijdt de bus rechtstreeks terug naar de veerboot.

Hotel Waddenweelde. Overnachten doe je in het Waddenweelde hotel. Hotel Waddenweelde beschikt over 38 kamers en twee vakantiewoningen, allen met WiFi, tv, boxspring bedden en eigen sanitair. Daarnaast hebben wij een speeltuin van 2500m2 met skelterbaan en biljart midgetgolfbaan waar de kinderen heerlijk kunnen spelen, terwijl de ouders lekker ontspannen op ons terras.

Waddenwellness. Om de spieren lekker soepel te houden kan je gedurende je verblijf onbeperkt gebruik maken van het binnenzwembad en de sauna. Mocht je nog wat last van de spieren hebben of helemaal tot rust willen komen dan kan je natuurlijk altijd een lekkere massage bijboeken.

Waddenrestaurant Waddengenot. Voor het diner hoef je niet ver meer te lopen. Bij restaurant Waddengenot staat een tafeltje voor je klaar en kan je heerlijk gaan genieten van een uitgebreid 3-gangen diner. Mocht je met een groep komen (10 of meer personen) dan kan je ook kiezen voor een BBQ of warm- en koud buffet.

Après-Wad Bar. 's Avonds is het natuurlijk tijd voor wat gezelligheid. Bij binnenkomst in onze Après-Wad bar krijgen jullie een leuk welkomstdrankje met nootjes van ons aangeboden. Hier kan je lekker wat naborrelen, maar wellicht ook nog even biljarten, een leuk gezelschapsspel spelen of lekker wat lezen.

Wadlopen Pieterburen, het echte wadlopen!

Deze tocht is te boeken voor kinderen vanaf 14 jaar.


Prijs Aankomst datum Overnachting
€118,50 p.p. mei t/m oktober 1
 Aanvragen 
  
  Wadlooptocht 
 Klik hier om een tocht te selecteren 
  Datum 
 Klik hier om een datum te selecteren 
  Stap 3 
 Klik hier voor een arrangement 
  Stap 4 
  Klik hier voor extra's
 
  
Aanvragen
 
   Wadlopen Pieterburen
Hoofdstraat 84
9968 AG Pieterburen
Tel: 0595-528558 / 528203
E-mail ons
Wij zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 22.00

 Cadeaubonnen