Wadlopen Pieterburen
Home Wadlopen Tijden / Tochten Arrangementen Overnachten Restaurants Wellness Wadloopwinkel  
 
 

Roode Hoofd tocht


Boottocht naar zandplaat Roode Hoofd
Wandeling over de zandplaat
Onder begeleiding van gidsen
Schelpen, oesters etc...

  Voeg toe aan de aanvraag

Varen, wadlopen en zeehonden ontmoeten

Tochtbeschrijving:

Na het aanmelden en de inschrijving, vertrekt het schip naar de zandplaat Het Roode Hoofd. Mogelijk worden er onderweg op de zandplaat Brakzand nog een paar wadlopers afgezet, die naar Schiermonnikoog lopen. Daarna vervolgt het schip haar weg naar het Roode Hoofd.

Na aankomst gaat men via een ladder en een kort stukje lopen door het water van boord. Onder leiding van de wadloopgidsen wordt er een wandeling gemaakt over de zandplaat. Voor wie dat wil, kan er nog even kennis gemaakt worden met het slik, anderen lopen om het slik heen. Daarna: Op weg naar de eerste schelpenbank, de Japanse oesters !

Op deze schelpenbank tref je hoofdzakelijk schelpen van de japanse oester. Daarnaast, in mindere mate, de mossel en de kokkel. Nadat we wat oesters geraapt hebben, vervolgd de tocht naar het zuidoosten. Daar ligt een mosselbank. Pas op voor het slik! Na wat mosselen te hebben verzameld, lopen we noordwaarts naar een geultje met water. In het geultje en aan de waterkant kun je naar krabbetjes en garnaaltjes vissen. Soms vang je ook nog een jong zeesterretje. Laatste plek die we bezoeken zijn een strandje met aangespoelde schelpen, een klein rifje en een mini lagune. Daar kun je ook  prima schelpen zoeken, garnalen en krabbetjes vangen.

Per persoon mag je maximaal 10 kg aan mosselen en oesters rapen voor eigen gebruik. Dus neem een emmertje of schepnetje mee. Kinderen krijgen aan boord een klein jute zakje om hun gevonden schelpen in mee te kunnen nemen.


Tijdsduur: Lopen: 2 uur. Varen + lopen: Ca. 4 uur.


Prijs Aankomst datum Overnachting
€30,00 p.p. mei t/m oktober 0
 Aanvragen 
  
  Wadlooptocht 
 Klik hier om een tocht te selecteren 
  Datum 
 Klik hier om een datum te selecteren 
  Stap 3 
 Klik hier voor een arrangement 
  Stap 4 
  Klik hier voor extra's
 
  
Aanvragen
 
   Wadlopen Pieterburen
Hoofdstraat 84
9968 AG Pieterburen
Tel: 0595-528558 / 528203
E-mail ons
Wij zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 22.00

 Cadeaubonnen