Roode Hoofd tocht

€ 30.00
Hier aanvragen >
Tocht intensiteit:
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Afstand: ca. 3 km
Duur: ca. 4 uur
Vertrekpunt: Lauwersoog
Eindpunt: Lauwersoog
Inclusief: boottocht naar Roode Hoofd

Suggesties

Programma
Na het aanmelden en de inschrijving op Lauwersoog, vertrekt het schip naar de zandplaat Het Roode Hoofd. Mogelijk worden er onderweg op de zandplaat Brakzand nog een paar wadlopers afgezet, die naar Schiermonnikoog lopen. Daarna vervolgt het schip haar weg naar het Roode Hoofd.

Na aankomst ga je via een ladder en een kort stukje lopen door het water van boord. Onder leiding van de wadloopgidsen wordt er een wandeling gemaakt over de zandplaat. Voor wie dat wil, kan er nog even kennis gemaakt worden met het slik, anderen lopen om het slik heen. Daarna: Op weg naar de eerste schelpenbank, de Japanse oesters !

Op deze schelpenbank tref je hoofdzakelijk schelpen van de Japanse oester. Daarnaast, in mindere mate, de mossel en de kokkel. Nadat er oesters geraapt zijn, vervolgd de tocht naar het zuidoosten. Daar ligt een mosselbank. Pas op voor het slik! Na wat mosselen te hebben verzameld, loop je noordwaarts naar een geultje met water. In het geultje en aan de waterkant kun je naar krabbetjes en garnaaltjes vissen. Soms vang je ook nog een jong zeesterretje. De laatste plek die je bezoekt is een strandje met aangespoelde schelpen, een klein rifje en een mini lagune.

Per persoon mag je maximaal 10 kg aan mosselen en oesters rapen voor eigen gebruik. Dus neem een emmertje of schepnetje mee. Kinderen krijgen aan boord een klein jute zakje om hun gevonden schelpen in mee te kunnen nemen.

Tijdsduur: lopen: 2 uur. Varen + lopen en zoeken: ca 4 uur

Suggesties

Producten


Hieronder vindt u het overzicht van de beschikbare producten
Er zijn voor deze tocht helaas geen producten beschikbaar