Schiermonnikoog tocht

€ 45.00
Hier aanvragen >
Tocht intensiteit:
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Afstand: ca. 10 km
Duur: ca. 3 uur lopen + 5 uur boot, bus, tijd op het eiland etc.
Vertrekpunt: Lauwersoog
Eindpunt: Schiermonnikoog
Inclusief: boottocht naar Brakzand en retour naar Lauwersoog

Suggesties

Programma

Na het aanmelden en de inschrijving, vertrekt het schip vanaf Lauwersoog P4 naar de zandplaat Brakzand. Vaak stappen op dit schip ook mensen op die een andere wadlooptocht lopen. Als Brakzand-Schier loper stap je als eerste weer van boord. Daarom willen wij je verzoeken om een plekje voor op het schip te zoeken.

Na een half uurtje varen, vaart het schip tegen de zandbank aan. Via een ladder aan de boeg van het schip, stap je af, het ondiepe water in. Dit afstappen dient vlot en soepel te verlopen. Het water zakt immers en als het schip te lang blijft liggen, komt het onbedoeld vast te zitten.

Daarna is het verzamelen op de zandbank bij de gidsen en volgt er een korte uitleg over het verloop van de tocht. De groep trekt daarna oostwaarts, over de harde waddenbodem van de zandplaat Brakzand. Rechts verdwijnt vaargeul De Schildknopen langzaam uit zicht.

Na enige tijd doemt er een mosselbank voor ons op. Achter deze mosselbank ligt het Brakzandstergat. Intussen is onze wadlooptocht al wat afgebogen richting het noorden. Mogelijk dat we nog een oud scheepswrak tegenkomen, waar we een korte pauze in lassen.

Niet lang daarna, passeren we de Sprutel. De Sprutel is een geul waar je heerlijk in kunt zwemmen. Het water heeft een tijdje in de zon stilgestaan en is heerlijk opgewarmd. Indien er tijdens de wadlooptocht geen vertraging is ontstaan, wordt de groep de gelegenheid geboden om even lekker in de Sprutel te gaan zwemmen.

Na de zwempartij trekken we westwaarts langs de boorden van de Sprutel. Nog even lekker vies worden in het slik van de prieltjes die hier uitmonden. Voordat we op Schiermonnikoog afkoersen, wassen we het slik nog even van onze benen af en volgt het laatste stuk. Nog een half uur te gaan en we komen bij de veerdam aan land.

Het is niet ver meer naar de spoelgelegenheid. Tijdens het wassen en omkleden komt de bus voorrijden voor een ritje naar het dorp. Lekker een paar uurtjes voor jezelf om op Schiermonnikoog rond te kijken. Winkeltjes bezoeken, een terrasje pikken, wat eten en drinken of nog een wandeling door de duinen ondernemen,
het kan allemaal. Op een afgesproken tijd en plek, komt aan het eind van de dag de bus voorrijden om de groep naar de eigen boot terug te brengen. Een uurtje later ben je weer terug in Lauwersoog.

Tijdsduur: Lopen: Ca. 3 uur. Totale tijdsduur: Varen + lopen, eilandbezoek, busritten en terugvaart: Ca. 8 uur.

 

Suggesties

Producten


Hieronder vindt u het overzicht van de beschikbare producten
Er zijn voor deze tocht helaas geen producten beschikbaar