A la carte restaurant met zonnige terrassen en speeltuin

Restaurant Waddengenot

Midden in het centrum van het bekende Waddendorp Pieterburen vind je restaurant Waddengenot. Zodra het mooi weer is gooit restaurant Waddengenot letterlijk alle deuren open. De zeelucht en de vriendelijkheid maken jouw dinerervaring bij ons compleet. Overdag zit je hier ook heerlijk te genieten van een kopje koffie met gebak terwijl de kinderen naar hartenlust kunnen spelen in onze omheinde speeltuin en skelterbaan. Onze menukaart varieert van vlees tot vis, van vegetarisch tot gerechten voor de allerkleinsten.

Menukaart PDF
Huisgemaakte verse pizza's

Pizzeria Waddengenot

Tegenover restaurant Waddengenot vind je pizzeria Waddengenot. De heerlijke geur van vers gebakken pizza’s komt je tegemoet. In een gezellige en warme omgeving genieten van de heerlijkste gerechten. Op het verwarmde, overdekte terras is het tot laat in de avond genieten. De pizza’s zijn huisgemaakt, in de steenoven gebakken en maar liefst 33cm. Wij gebruiken uitsluitend verse producten, het liefst uit de streek en van het wad en toch proef je de smaak van Italië.

Menukaart PDF
Ontmoetingsplek voor pieterpad wandelaars, wadlopers en vakantiegangers

Grand Café Waddengenot

Naast de pizzeria zit er in hetzelfde gebouw ook ons Grand Café. Van oudsher is het Grand Café de ontmoetingsplek voor dorpsbewoners, Pieterpad wandelaars, wadlopers en toeristen. Het bruin café stamt uit begin 19e eeuw. In 2006 is de naam veranderd van het wapen van Hunsingo in Grand Café Waddengenot. Onder het genot van een Gronings streekbiertje of neutje Wadwater kun je op het gezellige verwarmde terras aan de voorzijde heerlijk mensen kijken. Het Grand Café is tevens het startpunt van het Pieterpad en Wadlopen Pieterburen.

*In herbouw - verwacht eind 2021 open*

Waddengenot aan Zee

Op de grens van Groningen en Friesland daar waar de boot naar Schier vertrekt, vind je restaurant Waddengenot aan Zee. Bij Waddengenot aan Zee kun je genieten van een geweldig panoramazicht over de Waddenzee en het Lauwersmeer. De terrassen zijn gelegen op nog geen 15 meter van het water. Je kunt de zeehonden vanuit je luie stoel zien zwemmen. De vis komt vers van de afslag en is afhankelijk van de aanvoer van de vissers. Naast vis kan je hier uiteraard ook terecht voor de lekkerste vlees en vegetarische gerechten.