Skip to main content

Bekijk hier de tochten

Bij ons is het mogelijk verschillende wadlooptochten te boeken. Wadlopen Pieterburen is gevestigd in Pieterburen, net achter de dijk aan de Waddenzee. Het is mogelijk om vanuit hier het wad op te gaan. In Nederland kun je onder andere wadlopen tussen het vaste land en Ameland en Schiermonnikoog.

Vragen over wadlopen

Waar kun je wadlopen?

Bij ons is het mogelijk verschillende wadlooptochten te boeken. Wadlopen Pieterburen is gevestigd in Pieterburen, net achter de dijk aan de Waddenzee. Het is mogelijk om vanuit hier het wad op te gaan. In Nederland kun je onder andere lopen tussen het vaste land en Ameland en Schiermonnikoog.

Wat kost wadlopen Pieterburen?

Er zijn verschillende wadlooptochten en wadlooparrangementen met uiteenlopende prijzen. Onze meest gelopen wadlooptocht Pieterburen is de zwerftocht van 6km. Dit is de meest eenvoudige tocht van 17,50 euro. Daarnaast hebben we ook de langere wadlooptochten naar de Waddeneilanden van 37,50 en 45 euro.

Kun je wadlopen naar Schiermonnikoog?

Jazeker, de wadlooptocht naar Schiermonnikoog begint vanuit Lauwersoog. Na een stuk varen op de Waddenzee start de wadlooptocht op de zandplaat Brakzand. De gehele tocht met een kort verblijf op het eiland en de bootreis duurt acht uur. Lees hier alle informatie over de wadlooptocht naar Schiermonnikoog.

Kun je wadlopen naar Ameland?

Ja, lopen naar Ameland is mogelijk. De tocht naar Ameland begint vanaf de vaste wal in Holwerd en duurt zo’n 4,5 uur. Deze tocht is voor gevorderde wadlopers en er is een uitstekende conditie nodig. Bekijk hier alle informatie over de wadlooptocht naar Ameland.

Hoe kunnen we wadlopen in Pieterburen?

Door de aantrekkingskracht van de maan op de aarde is het op onze aarde twee keer per dag eb en vloed. Bij vloed staat het water hoog en bij eb trekt het water weg, en is het op sommige plekken droog of staat er laag water. Dit resulteert erin dat we kunnen wandelen bij laagwater over de Waddenzee. Het verschilt per dag wanneer wadlopen mogelijk is, afhankelijk van de laagwaterstanden. Soms is het om 6 uur in de ochtend en een week later kan het laagwater zijn om 16 uur in de middag.

Wat is wadlopen?

Wadlopen is een prachtige, milieuvriendelijke sport waaraan iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen! Tijdens het wadlopen passeer je kwelders, slikvelden, zandbanken en (diepe) geulen. Je zakt soms tot je knieën in het slik en af en toe moet je door een geul waden en komt het water tot je middel.

Is wadlopen gevaarlijk?

Wadlopen kan gevaarlijk zijn wanneer je onbekend en onervaren het wad opgaat zonder erkende gids. Wij hebben ervaren wadloopgidsen bij Wadlopen-Pieterburen die het wad en het getij kennen. Wanneer je met ons gaat wadlopen zul je geen gevaar lopen. Wij raden af dat je alleen het wad opgaat.

Kan wadlopen in Pieterburen het hele jaar door?

Wadlopen kan wanneer het laagwater is. Laagwater is het om de 12 uur en 25 minuten binnen een dag. Daarna wordt het vloed. Onze wadloopgidsen weten de route die de groepen afleggen op het wad, maar houden ook nauwlettend het getij in de gaten om ongelukken te voorkomen. Daarnaast is het in alle seizoenen mogelijk om te wadlopen, zelf in de winter. Bekijk hier onze winterwadlooptocht in Pieterburen.

Kan iedereen wadlopen in Pieterburen?

Wadlopen is een prachtige milieuvriendelijke sport waar iedereen met een goede conditie aan mee kan doen. De intensievere tochten naar Ameland zijn relatief zwaar en vereisen een goede conditie. De Roode Hoofd tocht en kindertocht kan bijvoorbeeld door iedereen worden gelopen. Ook is de zwerftocht van 6 km geschikt voor beginners en zo is tevens de wadlooptocht Hoek van Bant.

Wat moet ik aandoen tijdens een wadlooptocht Pieterburen?

De kledingvoorschriften zijn deels afhankelijk van het weer. Echter is het lopen in een korte broek of zwembroek prettig, omdat een lange broek zwaar wordt en kan gaan schuren. Daarnaast is het dragen van hoge schoenen (boven de enkel) verplicht, zodat schoenen niet gemakkelijk uitglijden wanneer je vastzit met je voeten in de slik.

Bekijk hier de tochten
Wadlopen Friesland
Zomerwadlopen vieze benen
wadlopen klein
Welke eilanden zien we hier?
oestertocht