Skip to main content

Wadlooptocht Ameland

Wadlopen naar Ameland is een fantastische beleving. Je passeert vele onderdelen van het wad en je bent lichamelijk lekker bezig. Interessant? Lees hieronder alles over de wadlooptocht naar Ameland.

Hoe ziet de wadlooptocht naar Ameland eruit?

De wadlopen tocht naar Ameland start vanuit Holwerd. Vervolgens loop je eerst een uurtje over de dijk. Aan het uiteinde van de kwelder zijn de rijsdam vakken met pittig slik. Achter deze rijsdam vakken liggen hier en daar mosselbanken verspreid, ook hier loop je door behoorlijke slikvelden. Dan gaat de wadlooptocht naar Ameland verder. Zodra de eerste geul is doorwaad, volgt er opnieuw een stuk met soms pittig slik.

Waar was je je na de wadlooptocht?

Dan volgen de harde zandplaten met meerdere doorwaadbare geulen erin. Vervolgens kom je aan bij de Oerdblinkert, dan loop je door naar het Noordzeestrand. Daar is de gelegenheid om alle modder en slik eraf te wassen. Vervolgens staat er een tractor met een platte kar die de groep vervolgens naar de strandopgang Nes brengt.

Hoe kom je terug van de tocht naar Ameland?

Na de wadexcursie naar Ameland ga je op het afgesproken tijdstip met de boot van de gidsen terug naar Holwerd. Je gaat niet met de reguliere veerdienst, wat de meeste mensen denken, maar met een privé boot van de gidsen. Mocht je hier geen gebruik van willen maken, kan je je eigen terugreis plannen via Wagenborg Passagiersdiensten.

Welke kleding is geschikt voor het wadlopen naar Ameland?

Vanwege de vele en pittige slikvelden mag er alleen gelopen worden op schoenen die sluiten boven de enkel. De kans dat je je schoenen verliest is anders erg groot. Daarnaast is het afhankelijk van het weer welke kleding geschikt is. In de zomer is een korte broek geschikt, maar wanneer het iets koeler wordt zijn lange kleren en een windjack aan te raden. Voor een uitgebreid advies adviseren wij onze kledingvoorschriften te raadplegen.

Hoe lang duurt de wadexcursie naar Ameland?

De wadlooptocht naar Ameland duurt 4,5 uur, dit betreft de fysieke wadlooptocht. Van vaste wal van Holwerd tot aan het Waddeneiland Ameland. Deze tocht is geschikt voor mensen met een goede conditie, die fysiek en mentaal erg fit zijn, want het is zware, niet te onderschatten, tocht.

Wat is de afstand die je aflegt tijdens het wadlopen naar Ameland?

De wadlooptocht naar Ameland is circa 10 kilometer. Deze 10 kilometer is gevuld met verschillende facetten van het wadlopen. Van harde zandbanken tot diepe geulen en zware slikvelden. Onderweg naar Ameland kun je alles tegenkomen en wellicht spot je her en der een zeehondje.

Wat is de leeftijd om te wadlopen naar Ameland?

Vanwege de pittige slikvelden en de lange tocht is deze tocht geschikt voor conditioneel sterke mensen. Jongeren vanaf 14 jaar mogen deelnemen. Deelnemers zonder eerdere wadloop ervaring raden we aan om met een andere wadlooptocht te starten. Een geschikte tocht voor beginners is ons meest gelopen zwerftocht of de oestertocht.

Heb je een speciale wens of wil je gewoon informatie, bel dan naar 0595-528558 of mail ons via info@wadlopen-pieterburen.nl

Je kan ook via deze pagina contact met ons opnemen.